VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!

Vistabella està en un alto, Atzeneta en un planet

Xodos damunt la Roca i Benafigos al collet.

Hi ha pobles que no tenen color polític, que són de tots, que s’enlairen emblemàtics en nom de tots els valencians. Morella, Sagunt, Xàtiva, Peníscola… no haurien de rentar-se la cara segons qui mane. Són pobles de tots per la seua bellesa, la seua història o el seu traçat, i tots se n’alegren en veure’ls la cara rentada, els murs enlairats, pobles mudats i de diumenge.

Vistabella està en un alto i és que, a 1261 m., és el poble més alt del nostre país. La gent acut a grapats quan neva i també hi van aquells que s’estimen la pedra seca (magnífica en la veïna Vilafranca) o són collidors de bolets, excursionistes de belles sendes, amants del Penyagolosa, científics entusiastes o reverents de santuaris… I tots els que hi apleguen recorden la bellesa del seu paisatge i, ai senyor!, els dos darrers quilòmetres.

No hi ha dret! diuen les veus sàvies. No hi ha dret que l’accés a un espai tan emblemàtic tinga un remat de carretera on sua el xòfer d’autobús que, amb un munt de xiquets encara per marejar, ha de resoldre aquelles darreres revoltes amb l’ai al cor per si li ve algú de cara. No hi ha dret que hagen passat anys i anys mentre creixien estàtues i tantes coses que no cal dir, que no hi hagués pressupost per fer segur el remat d’una carretera cap a un poble tan estimat.

Vergonya cavallers, vergonya! Vergonya que no hi haja diners per a un camí mentre esclaten les mascletades o queden assessors.

                                               Jesús Bernat, mestre 

                  (publicat a Levante de Castelló, 21-03 i a El temps, 26-03)

Publicacions creat 879

8 pensat en “VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!

  1. Els 2 km últims de carretera per arribar a Vistabella fa anys que són notícia per a desgràcia de tots. És d'agraïr que aparegue escrit de tant en tant, per a que no s'oblide. Gràcies Jesús!
    He fet un enllaç al facebook.
    Elvira Safont

  2. De vergonya …no en tenen. Però la melsa la tenen molt regran i per això estan sempre cansats. Sempre cavil·lant…

  3. tens molta rao Elvira importantisim que de tan en tan aparegue algun escrit. jo tame li dono les gracies a Jesus encara que no el conec

  4. la vergqenza ¿que es eso ? si la tuvieran ya haria años que estaria arregla pero esa virtud no la conocen

  5. No sé quin és el pecat que estem porgant, honorable president, però com a veí que paga els mateixos impostos que qualsevol persona normal (i molts més que determinades persones amb ingressos infinitament superiors als meus)reclame el meu dret a no jugar-me el cotxe o alguna cosa pitjor cada vegada que he d'accedir al poble on estic domiciliat.

  6. tranquils amics que ara quan els imputats tornen els millons que tenen en els bancs suissos, faran una autopista fins a la ermita de sant joan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt