DE LA COMPARACIÓ A LA METÀFORA

Des d’Imatgies, des de la imatge, ens hem proposat col.laborar en la comprensió dels recursos estil.lístics, de les figures retòriques. Pel fet que es tracta d’una manipulació del llenguatge molt sovint esdevé fosc el seu enteniment i potser a través de la fotografia facilitem llur comprensió.

Amb tot, som conscients del caràcter distintiu de cada llenguatge. Val a dir que si, de vegades, una imatge val per mil paraules, també hi ha mots que mereixen mil imatges.

Presentem avui dos metàfores tòpiques i, en properes entrades, l’alumnat d’Imatgies trobarà motius per eixamplar aquest petit diccionari literari. Les lectores i lectors que ho desitgen i vulguen col.laborar-hi poden enviar-nos fragments literaris que s’hi addiguen.

Potser alguns que ja havíeu entrat heu topetat la metàfora aïllada. Amb desig didàctic, i tot pensant en la dificultat de l’alumnat per copsar les metàfores, hem recordat que si partim de la comparació entre dos elements A/B i després fem desparèixer el primer element la comparació esdevé metàfora. Amb la fotografia ho podem mostrar.

 UNA COMPARACIÓ 

Al matí, el sol s’allargava com un riu d’or

DOS METÀFORES

Un riu d’or encetava el matí
Un riu d’argent obria la nit

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt