L’AMETLER, ESTRATÈGIA DE SEDUCCIÓ

Tot i que parega el títol d’una sèrie televisiva, sembla que és així. Ben mudat i florit, l’ametler capta l’atenció d’un grapat d’abelles que li possibiliten la pol.linització i fecundació. Després ja vindrà la fulla per fer-li companyia al fruit. Així com altres arbres broten de fullam i, més tard, ens mostren les seues flors, aquest fruiter i d’altres ens sedueixen amb florides que omplen de color els bancals.

El de la dreta, per tant, es troba més avançat que no el florit.

Mireu com, amb la flor ja feta, comença a fullar l’arbre.

Abella seduïda

Borinot, abugot seduït

Flor, fruit i fulla, la triple F. Ara és quan no es desitja el fred. Ja ho deien…

Déu ens lliure de frares i capellans

i dels freds tardans

Publicacions creat 881

One thought on “L’AMETLER, ESTRATÈGIA DE SEDUCCIÓ

  1. Jesús, tots el arbres de la família de les Rosàcies trauen les flors abans de les fulles, l'ametler, el bresquiller, l'albercoquer, les pruneres, els cireres i altres…el que passa es que l'ametler es el primer en florir i per això crida mes l'atenció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt