COCA-COLA, UN ALTRA ANÀLISI PUBLICITÀRIA

Tamara Gómez ens comenta un nou espot amb un altre aspecte de la Coca-cola.
 I, amb el suport tècnic de l’amic Josep Miquel Ribés, ja podem veure’ls. Gràcies!

 

Agencies publicitàries: Wieden & Kenedy norteamerican

El codi lingüístic de l’anunci és tot escrit, en cap moment hi diàleg. A través de text escrit ens adonem que el xic té un examen d’història a les 11:30 (exam history 11:30) i al final de l’anunci hi ha un eslògan open happiness (destapa felicitat). Tot en anglés. Quant al codi cromàtic, predominen els colors obscurs representant la història i se’n destaquen sempre detalls en color roig, el color propi de la Coca-Cola.
A l’anunci no hi ha molt de grafisme, simplement l’anotació de l’hora de l’examen d’història amb una lletra com si estigués escrit a mà. I els títols dels llibres (lligats a la història, l’art i la invenció d’un Da Vinci)

Aquesta publicitat té molt bona qualitat cinematogràfica. Utilitza molt la fantasia; dels llibres ixen personatges que intenten despertar-lo per a que no hi arribe tard a l’examen. Apareix des d’un exèrcit que li dispara fins a un avió que li tira una bomba. Cap  d’aquestos aconsegueixen despertar-lo, només ho aconsegueixen destapant una ampolla de Coca-Cola.
La música està present durant tot l’anunci, fent-se més intensa quan estan a punt d’aconseguir despertar-lo i menys intensa quan fracassen. El moment de mes intensitat (clímax) s’agafa quan estan a punt d’obrir l’ampolla de Coca-Cola.

L’emissor visible és un jove estudiant i l’emissor implícit és la marca Coca-Cola.

Encara que el missatge de la publicitat és que compres Coca-Cola, el missatge que ens volen transmetre és que gràcies a la Coca-Cola no ens quedarem adormits estudiant.

Aquest anunci té com a finalitat arribar a receptors que seran sobretot estudiants que es passen moltes hores estudiant i necessiten romandre desperts.

El canal a través el qual podem veure aquest anunci és o bé la televisió o també en Internet.

L’espai físic on es situa l’anunci és una habitació d’un estudiant. Encara que eixe siga el context, el supercontext és més ampli. Coca-Cola sap que molts estudiants utilitzen productes amb cafeïna per no adormir-se estudiant i s’aprofita d’això per a fer una publicitat d’aquest tema.

Publicacions creat 877

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt