DE MOÇAMBIC ESTANT (2) Maite Guardiola

 

Potser finalment la ciutat de Quelimane, a la panxa de Moçambic, és la meua ciutat. No només pel fet que ja és la segona vegada que visite aquesta ciutat, sinó pel fet que té moltíssimes bicicletes.

Esta situada just a sobre del riu Zambezi, un riu dels més cabalosos del país, i a la vora d’un riu anomenat ‘Dels Bons Senyals’. I com veieu en la foto esta totalment voltada d’aigua per tots els costats. La foto no és molt clara, però la ciutat esta just al costadet d’un dels darrers meandres del riu (a l’esquerra de la foto, quasi fora), i al voltant tot son camps d’arròs, marjals. Si, si… vos podeu imaginar la quantitat de mosquits que haig de matar cada dia i que s’aprofiten de la meua sang…
Però aquesta ciutat té un atractiu bastant particular que pot sorprendre en aquest context africà… les bicis taxi! No només tothom o gairebé tothom utilitza la bicicleta com a mitjà de transport, a més a més utilitzen les bicicletes normals com a taxis. No aneu a pensar que estic parlant dels rickshaws indis o xinesos amb un seient com déu mana perquè hi puga seure el passatger. No, aquests africans son més pràctics i el passatger del taxi-bici seu al darrere, en una mena de portamaletes on han ficat un coixinet perquè el passatger no es treque el cul desprès de passar per sobre de tots els clots que tenen les carreteres (moltes d’elles sense esfaltar).

Algunes vegades, el taxista en qüestió porta un jupetí, una armilla d’eixes fluorescents que fica TAXI !!! 

 

Com sempre, per acabar de donar la imatge completa del context, hi ha coses bastant més tristes, com els homes que estiren de carros de càrrega (moltes vegades descalços) perquè aquí dificilment els cavalls/ases, dificilment resisteixen aquest clima humit i tropical… 

I l’enorme quantitat de gent boja que he vist pel carrer. No ho entenc, això no ho entenc…

Potser per hui res més. És tard i demà tenim un dia la mar de bonic per anar a buidar letrines en unes zones que es van inundar fa uns dies i que, si tenim un poc de mala sort, aquest cap de setmana es tornaran a inundar, ja que es preveuen més, moltes més pluges (tenim una depressió tropical just a sobre!)

PD: vos fique una foto del Limpopo des de l’avió… com veieu, les aigües han baixat moltíssim i ara només es veu l’aigua en els antics meandres del riu!!!

Publicacions creat 881

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt