ENTRE ELS MURS

Aquesta pel.lícula, protagonitzada per François Begaudeau, autor de la novel.la en què es basa el film, ens aporta un seguit de reflexions que el nostre alumnat anirà esbocant en els seus escrits. Com que una de les observacions que se’n desprén és la nul.la consideració de l’educació com a valor, molt per darrere de la Salera, el futbol i els cotxes, el nostre pacient alumnat ha tingut a bé confessar-nos quins són els valors més preats, tal i com veurem en una taula adjunta.

També ens interessa, ben especialment, el fet maniàtic de la traducció-traició dels títols originals. “Entre els murs”  ha passat, en diverses traduccions i tret de la versió argentina, a ser només ‘la classe’ (mireu els diferents cartells que afegim). Parlar de murs, tot i l’ambigüitat, és molt més ric i planteja, a més dels diferents temes que hi veu l’alumnat, la reflexió sobre si la classe és un element tancat entre murs, alié a la societat o un reflex d’aquesta (tal i com se’ns fa veure al film). 

La pel·licula la clase mostra molt be la situació actual dels centres educatius. Ara, només una part de la població pensa en l’educació per fomentar un bon futur. A més, també pense que els pares del xiquets haurien de fer més per la seua part i ensenyar que amb una bona educació tindràs un futur mes fàcil. Una altra cosa que m’ha cridat l’atenció és la relació entre l’alumnat i els professors. Pense que és una relació molt freda per part dels xiquets perquè veuen el professor com una bestiola que només esta ahi per fastiguejar-los la vida. Angel Alarcon

Un dels temes que es tracta en “La clase” és el de la violència, com en la seqüència on un alumne  es cabreja i li pega a una xiqueta i es viu un moment de tensió molt fort entre professor i alumnes. Aquest fet esta present en moltes aules d’aquesta societat.
La pel·lícula vol reflectir la complexitat del que ocorre entre eixes quatre parets, la pel·lícula no conté una historia amb principi, nus i desenllaç.Tampoc ens conta fets de la vida quotidiana dels protagonistes. Sols es centra en la classe i en els problemes que hi ha amb els alumnes, que crec que reflecteix molt bé la realitat Beatriz Hidalgo

La pel.licula la classe preten projectar els problemes que hi ha en la classe d´un institut francés, així com quan estan en el consell escolar les delegades amb els mestres i els dóna risa per les notes. Intenta contar-nos que no hi ha respecte davant dels mestres i no els importa els suspesos Javier Muñoz

M’ha sorprés l’actitud i la falta de respecte que tenen els alumnes amb el professorat ja que pareix que no tinguen ninguna motivació a l’estudi. No tenen cap respecte entre ells i pareix que no hagen tingut una bona educació ja que fins i tot en les situacions més serioses se les prenen a broma sense cap tipus de preocupació que poden tindre les seues accions. Es una pel.lícula en la que podem comparar aquesta classe amb altres del nostre institut o en la d’altres instituts on ocorren accions paregudes a les que hi ha en la pel.lícula. Luis Pesudo

D’aquesta pel-lícula que hem vist el que més m’ha cridat l’atenció ha sigut com es l’actitud dels alumnes d’aques col-legi francés en la seua classe. És una actitud poc tolerant perquè quasi no fan cas al professor, no paren de parlar i cridar, tenen actituds agressives, etc. I a més, els professors fan tot el possible per a ajudar-los i fer que maduren un poc, perquè la vida no sols són estupideses. Sergiu Negru


Em crida l’atenció la mare d’un dels xiquets de la classe que no parla el francès i el seu fill ha de traduir tot el que ella diu per a que els demés puguen entendre-la. Una altra seqüència que em crida l’atenció és la relació dels professors amb els alumnes i com es tracten, sobretot quan el mestre està parlant amb una xiqueta i ella entén que li està dient prostituta i ell enlloc de deixar-ho estar i passar d’ella li segueix el joc contestant-li i rebaixant-se al seu nivell. També es veu la poca responsabilitat de la classe i el seu mal comportament en la seqüència de la reunió amb el professorat sobre les notes que no fan res més que riure.Però elque més destaca és la gran diversitat que hi ha en la classe perquè hi han xiquets i xiquetes
xinesos, musulmans, francesos, etc. Nerea Hernàndez

Un dels temes que tracta la pel.lícula és la diversitat, tant de pensaments com de races o costums. Degut a la diversitat surten els diferents conflictes que porten a la dificultat de conviure unificats. En aquesta classe conte persones de diverses races com per exemple la subsahariana, la xinesa, la raça negra i la blanca. També destaca els diferents humors de els alumnes, hi ha alguns que sempre estan enfadats i altres que estan molt contents. Cristian Sánchez

El que més m’ha cridat l’atenció es l’actitud dels alumnes. El seu comportament és molt inadequat en classe. Estan a la defensiva, no mostren res d’interés i fan el que volen. Aquest comportament és degut a la seva vida social, fora de les classes. Cadascú té el seu, els seus problemes i la seva vida privada la qual és molt dura, i això fa que tinguen eixe caràcter. Belén Morillas

Un dels temes que més m’ha interessat és vore com funciona un claustre del profesorat, ja que és una de les coses que a tots els alumnes sempre ens ha encuriosit. Hi ha una seqüència en la que tots es presenten, al principi de la pel·lícula, i una altra en la que parlen dels alumnes, des del meu punt de vista molt més interessant. Dani Lema

El que més em va cridar l’atenció d’aquesta pel.lícula va ser l’actitud dels alumnes, sobretot la sequència on estan reunits per al consell escolar. Crec que aquest film et fa replantejar-te la teua actitud en classe, i com sofreixen els professors davant la falta de respecte dels alumnes. Miriam Ouskir

Els valors que més m’importen (alguns exemples)

1 Família      2 la meua amiga     3  el meu poble     4 els amics      5 el futbol
1 Salut          2  família                  3  diners                 4 amics            5  diversió

1 Música      2  internet                 3  família                 4 salut              5  diners
1 Salut          2  família                  3  sort                     4 amor              5  amistat
1 Família      2 amistat                  3  música               4 futbol              5  diners 
1 Respecte  2 aficions                 3 família                  4 amics            5   diners   
1 Música      2 amics                    3 família                  4 salut               5  la sort
1 Família      2 amics                   3 diners                    4 animals          5 festa
1 Família       2 amics                   3 festa                      4 música           5 diners
   
         

Publicacions creat 884

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt